Η Ελληνική οικονομία απαιτεί νέες δρομολογήσεις και σημαντική τόνωση της εξωστρέφειας, της επιχειρηματικότητας και της καινοτομίας. 

Στη Global Greece υποστηρίζουμε με συστηματικό τρόπο τις εξαγωγικές δραστηριότητες της ελληνικής επιχείρησης.
Οι υπηρεσίες μας προσαρμόζονται στα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της κάθε επιχείρησης και δίνουμε λύσεις στους τομείς Διαμόρφωσης Εξαγωγικής Στρατηγικής, Εξαγωγικής Πληροφόρησης και Εξαγωγικής Ανάπτυξης

Παραγωγή & Εξαγωγικές Προοπτικές Μελισσοκομικών Προϊόντων


Θέλω να γίνω μελισσοκόμος. Πως και με ποια προοπτική;

Σε μια εποχή κρίσης οπού δυστυχώς κυριαρχεί η απώλεια θέσεων εργασίας αλλά και η μείωση των μισθών σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, πολλοί συνάνθρωποι μας στρέφονται και πάλι στον πρωτογενή τομέα, τόσο για συμπληρωματικό εισόδημα όσο και για μία νέα απασχόληση που προσφέρει ελπίδα για ένα καλύτερο αύριο. Ένας από τους κλάδους της ελληνικής γεωργίας στον οποίο έχει παρατηρηθεί τα τελευταία χρόνια εισροή νέων εργαζόμενων, είναι η μελισσοκομία. Αν και η ενασχόληση με τη μέλισσα και τη φύση φαντάζει ειδυλλιακή και προσοδοφόρα σε αρκετό κόσμο, η πραγματικότητα αποδεικνύει πως η επιτυχία στον εξειδικευμένο αυτό τομέα εξαρτάται άμεσα από τη γνώση και την ενημέρωση.

 

Το σεμινάριο αυτό είναι μια ολοκληρωμένη προσέγγιση στην εισαγωγή στις αρχές της μελισσοκομίας και στην παραγωγή ποιοτικών και ανταγωνιστικών προϊόντων από την κυψέλη. Παράλληλα, αναλύει τις προοπτικές διάθεσης προϊόντων της κυψέλης τόσο στο εσωτερικό όσο και (κυρίως) στο εξωτερικό, απευθυνόμενο τόσο στον αρχάριο όσο και στον επαγγελματία μελισσοκόμο ο οποίος αναζητεί νέες προοπτικές για τα προϊόντα που παράγει.

 

Σε ποιους απευθύνεται;

Απευθύνεται τόσο σε αρχάριους μελισσοκόμους, με ενημέρωση για τα βασικά θέματα του μελισσοκομικού επαγγέλματος και τη σωστή εφαρμογή μελισσοκομικών χειρισμών, ώστε να παράγονται ποιοτικά προϊόντα από τα μελίσσια, όσο και στους επαγγελματίες που αναζητούν νέους τρόπους παραγωγής και διάθεσης των προϊόντων που παράγουν

 

Θεματολογία

 Εισαγωγή στη μελισσοκομία και τη βιολογία της μέλισσας: Μορφολογία και βασικές λειτουργίες της μέλισσας. Βασικές αρχές της βιολογίας και της συμπεριφοράς του εντόμου και του μελισσιού ως υπεροργανισμού.

 Βασικοί μελισσοκομικοί χειρισμού στη διάρκεια του έτους: Από την άνοιξη μέχρι το ξεχειμώνιασμα. Ορθή μελισσοκομική πρακτική για δυνατά, υγιή και παραγωγικά μελίσσια.

 Παθολογία μέλισσας: Καταπολέμηση εχθρών και ασθενειών χωρίς τη χρήση χημικών σκευασμάτων. Χρήση μεθόδων και τεχνικών για την ανίχνευση και την ενίσχυση της εξυγιαντικής συμπεριφοράς των μελισσιών.

 Καταπολέμηση εχθρών και ασθενειών χωρίς τη χρήση χημικών

   σκευασμάτων

 Διαδικασίες και νομοθεσία για πιστοποίηση βιολογικού μελιού: Διαδικασία για αρχάριους και για επαγγελματίες μελισσοκόμους. Κόστος διαδικασίας και ενδεχόμενα οφέλη.

 Παραγωγή λοιπών προϊόντων του μελισσιού: Η γύρη, ο βασιλικός πολτός, η πρόπολη, το κερί και το δηλητήριο. Παραγωγή, επεξεργασία και συντήρηση.

 Μεταποίηση προϊόντων μελισσιού για παραγωγή και πώληση με υψηλή απόδοση: Προϊόντα του μελισσιού στην κοσμετολογία, τη φαρμακευτική, τη διατροφή κτλ

 Διαμόρφωση σήματος και ετικέτας: Αγορανομικές διατάξεις ετικέτας μελιού. Λογότυπα και ετικέτες.

 Προσέγγιση πελατών: Άνοιγμα νέων αγορών - Εξαγωγές. Χρήση του διαδικτύου για προώθηση - πώληση μελισσοκομικών προϊόντων. Χρήση καινοτόμων διαδικτυακών "εργαλείων" για πώληση, διαφήμιση, χρηματοδότηση (on-line διαδικτυακές πωλήσεις, ηλεκτρονικές δημοπρασίες, πλατφόρμες crowdfunding κτλ).

 Χρήση του διαδικτύου για προώθηση/πώληση μελισσοκομικών προϊόντων

 Χρήση καινοτόμων διαδικτυακών "εργαλείων" για πώληση, διαφήμιση,

   χρηματοδότηση

 

ΟΜΙΛΗΤΗΣ: Αλέξανδρος Παπαχριστοφόρου BSc, MSc, PhD

Διδάκτορας μελισσοκομίας Α.Π.Θ. Επισκέπτης ερευνητής στο Τμήμα Βιολογίας Α.Π.Θ. και στο Εθνικό Κέντρο Επιστημονικών Ερευνών της Γαλλίας (C.N.R.S.) με δεκάδες επιστημονικές δημοσιεύσεις σε διεθνή περιοδικά και συνέδρια. Διδάσκοντας του μαθήματος Μελισσοκομία και Τεχνολογία Μέλιτος στο Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου. Εκπαιδευτής στα σεμινάρια μελισσοκομίας του ΟΓΕΕΚΑ "Δήμητρα" για πάνω από 12 συνεχόμενα έτη. Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Επαγγελματιών Μελισσοκόμων (E.P.B.A)

 

ΔΙΑΡΚΕΙΑ: 12 ΩΡΕΣ

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ & ΧΩΡΟΣ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ:

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ Τετάρτη 16 & Πέμπτη 17 Οκτωβρίου 2013, 15.00-21.00, Ξενοδοχείο The MET Hotel στην δυτική είσοδο της Θεσσαλονίκης.

ΑΘΗΝΑ Παρασκευή 18 & Σάββατο 19 Οκτωβρίου 2013, 15.00-21.00 & 10.00-16.00 αντίστοιχα. Ξενοδοχείο Στράτος Βασιλικός, Μιχαλακοπούλου 114, Αμπελόκηποι.

 

ΚΟΣΤΟΣ: 320 ευρώ (-10% για έγκαιρη συμμετοχή) Το κόστος συμμετοχής καλύπτει τα έξοδα παρακολούθησης, παροχής πρακτικού οδηγού σε μορφή βιβλίου, δωρεάν αντίτυπο του Οδικού Χάρτη Εξαγωγών, καφέ, χυμούς & snack και πιστοποιητικό παρακολούθησης.

 

ΤΩΡΑ ΠΛΗΡΩΜΗ ΚΑΙ ΜΕ ΠΙΣΤΩΤΙΚΗ ΚΑΡΤΑ ΣΕ 3 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ!

Θα τηρηθεί αυστηρή σειρά προτεραιότητας.

 

Αίτηση Συμμετοχής (click) 

Αναζήτηση στο site

Λίστα Ενημέρωσης

Αφήστε το e-mail σας και μείνετε ενήμεροι
9ο Χλμ Οδού Θεσσαλονίκης-Θέρμης, Κτίριο Thomas
Τ.Θ. 60689, 57001 Θέρμη

Τηλ: +30 2310474191
Fax: +30 2310474192
Email: info@globalgreece.gr

active³ 4.8 · © 2000 - 2011 IPS Ltd · Όροι χρήσης