Λογιστικά & Φορολογικά Θέματα Εξαγωγών


 

 

Λογιστικά & Φορολογικά

Θέματα Εξαγωγών

 

 

 

Οι εξαγωγές προϊόντων και υπηρεσιών μέσω δικτύων διανομής ή ηλεκτρονικών πωλήσεων παρουσιάζουν ιδιαιτερότητες και απαιτούν διαφορετική προσέγγιση σε θέματα χρηματοπιστωτικά, λογιστικά και φορολογικά.

 

Στο σεμινάριο θα γίνει αναφορά στη λογιστική και φορολογική αντιμετώπιση των πωλήσεων προς το εξωτερικό είτε αυτό αφορά ενδοκοινοτικές συναλλαγές είτε πωλήσεις προς τρίτες χώρες.

 

Θα αναλυθούν οι υποχρεώσεις που προκύπτουν προς τις φορολογικές αρχές, τα θέματα ΦΠΑ, οι λογιστικές εγγραφές που πρέπει να γίνουν καθώς και θέματα φορολογικών ελέγχων εξαγωγικών επιχειρήσεων.

 

Ανάλυση των σχετικών φορολογικών – φοροτεχνικών θεμάτων με πραγματικές περιπτώσεις ( case –study) που θα δοθούν στους συμμετέχοντες για την καλύτερη αφομοίωση της ύλης.

 

Θεματολογία

 

·   Πότε μια πώληση θεωρείται ενδοκοινοτική παράδοση και τι δηλωτικές υποχρεώσεις προκύπτουν. (Υποβολές δηλώσεων ΦΠΑ, Intrastat, πινάκων listing κλπ.)

·   Πότε μια πώληση θεωρείται εξαγωγή και τι εγγραφές γίνονται στα βιβλία των επιχειρήσεων καθώς και πως εμφανίζεται η πώληση αυτή στη δήλωση του ΦΠΑ.

·   Πωλήσεις μέσω διαδικτύου – e shop. Τι θα πρέπει να προσέξουν οι επιχειρήσεις όταν πωλούν αγαθά μέσω διαδικτύου (όρια εσόδων για την απόδοση του ΦΠΑ κλπ.)

·   Πωλήσεις υπηρεσιών προς τρίτες χώρες. Πως αντιμετωπίζονται οι πωλήσεις αυτές προς ιδιώτες που βρίσκονται σε τρίτη χώρα, τι εγγραφές πρέπει να γίνονται στα βιβλία των επιχειρήσεων.

·   Πλήρης αναφορά όλων των περιπτώσεων της παροχής υπηρεσιών μέσω διαδικτύου με παραδείγματα και εφαρμογές.

·   Πωλήσεις υπηρεσιών προς επιχειρήσεις εγκατεστημένες σε τρίτες χώρες. Πως αντιμετωπίζονται τα θέματα του ΦΠΑ των πωλήσεων αυτών.

·   Πωλήσεις υπηρεσιών προς ιδιώτες εγκατεστημένους στην Κοινότητα. Πως αντιμετωπίζονται τα θέματα του ΦΠΑ των πωλήσεων αυτών.

·   Πωλήσεις υπηρεσιών προς επιχειρήσεις εγκατεστημένες στην Κοινότητα – (Β2Β) – Δηλωτικές Υποχρεώσεις (Ανακεφαλαιωτικοί πίνακες, έντυπα ΦΠΑ κλπ.).

·   Εξαγωγικές επιχειρήσεις, διαδικασία της επιστροφής του ΦΠΑ (πλήρης ανάλυση).

·   Πως διενεργούνται οι Φορολογικοί Έλεγχοι στις εξαγωγικές επιχειρήσεις. Τι διασταυρώσεις γίνονται.

 

Μεθοδολογία

Έχοντας πάντα κατά νου τους στόχους του σεμιναρίου και τις ανάγκες των συμμετεχόντων, τους δίνεται η ευκαιρία να εκφράσουν τις απορίες τους και να συζητήσουν τον προβληματισμό τους για οτιδήποτε άπτεται του σεμιναρίου και έχει εφαρμογή στη δική τους πραγματικότητα.

Επίσης, τους δίνεται η ευκαιρία να υποβάλλουν ερωτήσεις και να πάρουν απαντήσεις σε καίρια χρηματοπιστωτικά και φοροτεχνικά θέματα τα οποία τους απασχολούν.

 

 

Σε ποιους απευθύνεται

 

Σε επιχειρηματίες – ιδιοκτήτες μικρομεσαίων επιχειρήσεων, υπεύθυνους τμημάτων λογιστηρίου και εξαγωγών, προϊστάμενους και στελέχη λογιστηρίου και εξαγωγών, καθώς και σε στελέχη επιχειρήσεων που ασχολούνται με φορολογικά και φοροτεχνικά θέματα.

 

 

Τιμή

Εισηγητής

195 € (-10% για έγκαιρη συμμετοχή)
Το κόστος συμμετοχής καλύπτει τα έξοδα παρακολούθησης, παροχής πρακτικού οδηγού σε μορφή βιβλίου, καφέ, χυμούς & light lunch καθώς και πιστοποιητικό παρακολούθησης.

Πληρωμή και με πιστωτική κάρτα σε 3 άτοκες δόσεις!
Ειδική τιμή για πολύτεκνους, άνεργους και φοιτητές 150 ευρώ.

Θα τηρηθεί αυστηρή σειρά προτεραιότητας.

 

ΑΙΤΗΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

ΚΑΛΑΜΑΡΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ (φοροτεχνικός)

Απόφοιτος της Α.Σ.Ο.Ε. Ειδικός στην φορολογία ακίνητης περιουσίας, καθώς και των  φορολογιών κεφαλαίου μηχανοργάνωσης επιχειρήσεων, την αξιολόγηση επενδύσεων, την οργάνωση, τον  έλεγχο και την εποπτεία λογιστηρίων επιχειρήσεων. Είναι  ιδιοκτήτης και διευθυντής λογιστικού γραφείου από το έτος 1989 (Ανώνυμη Λογιστική Φοροτεχνική και Ελεγκτική Εταιρεία).

Επίσης είναι  πιστοποιημένος εκπαιδευτής  ενηλίκων του  Ε.Κ.Ε.ΠΙΣ, διδάσκει σε δημόσια  Ι.Ε.Κ., είναι εισηγητής σεμιναρίων σε θέματα Φορολογίας  και η διδακτική του εμπειρία ξεπερνά τις 2100 ώρες. Υπήρξε συνεργάτης της  «Χαλυβουργία Θεσσαλίας Α.Ε.» και  Εσωτερικός Ελεγκτής του κατασκευαστικού ομίλου   ΓΕΚ – ΤΕΡΝΑ.

Χώρος Διεξαγωγής

Ημερομηνίες Διεξαγωγής

ΑΘΗΝΑ

Design Hotel Fresh -Σοφοκλέους 26,  Αθηνα  

 

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Office Club

Θ.Σοφούλη 52, Θεσσαλονίκη

ΔΙΑΡΚΕΙΑ: 6 ώρες

 

ΑΘΗΝΑ

Σάββατο 1 Φεβρουαρίου

11.00-17.00

 

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Σάββατο 8 Φεβρουαρίου

11.00-17.00

   

Ενδιαφέρεστε για το συγεκριμένο σεμινάριο;

   
 

Επικοινωνία

 

Global Greece - International Business Projects
9ο Χλμ Οδού Θεσσαλονίκης-Θέρμης, Κτίριο Thomas, Τ.Θ. 60689, 57001 Θέρμη

 

 Global Greece
Powered by active³ CMS - 20/02/2020 7:17:31 μμ