Χρηματοοικονομική Νοημοσύνη 

 

Χρηματοοικονομική

Νοημοσύνη

 

 

 

Κάθε μέρα στη λειτουργία μιας επιχείρησης κάποια στελέχη της απλώνουν σε ένα τραπέζι συσκέψεων, ή διαχέουν στις οθόνες των υπολογιστών άλλων στελεχών, εισηγήσεις και ενημερώσεις με στόχους, υποθέσεις, παραδοχές, επιδόσεις, συγκρίσεις – και όλοι μαζί παίρνουν αποφάσεις για το μέλλον της.

“Χρηματοοικονομική νοημοσύνη” είναι ένα σύστημα ιδεών και μεθόδων ανάλυσης, ένα χρυσό κλειδί που ξεκλειδώνει αυτό το θαυμαστό κόσμο και φανερώνει τα μυστικά του, για να μετατρέψει την πληροφορία σε προσβάσιμη, κατανοητή, διαφανή έκθεση θεμάτων προς απόφαση και υλοποίηση. Οι όροι βγαίνουν από το άβατο τους, οι αριθμοί διηγούνται την ιστορία τους. Και, ίσως το πιο βασικό, “βγαίνουν από τις ντουλάπες οι σκελετοί”: όσα κάποιοι προσπαθούν να κρύψουν πίσω από τα νούμερα – μια λαθεμένη επιλογή, μια πρόχειρη εισήγηση, μια καταστροφική πρόβλεψη.

Τα στελέχη και οι σύμβουλοι κάθε επιχείρησης χρειάζονται χρηματοοικονομική νοημοσύνη για να μπορούν να κατανοούν & να αξιοποιούν τις χρηματοοικονομικές πληροφορίες, και στη συνέχεια να μπορούν να επικοινωνούν καλύτερα τα στοιχεία και τις προτάσεις τους.

 

Θεματολογία

·   Η τέχνη των χρηματοοικονομικών και η προσέγγιση παραδοχών, εκτιμήσεων και σφαλμάτων, σε αντιπαράθεση με τη «δημιουργική λογιστική».

·   Οι κώδικες των Αποτελεσμάτων Χρήσης – της αναγνώρισης των εσόδων, του κόστους και των δαπανών.

·   Η Αποκάλυψη του Ισολογισμού – των εκτιμήσεων και της σχέσης του με τα αποτελέσματα.

·   Τα Μετρητά κυβερνούν – ο θαυμαστός κόσμος των ταμειακών ροών και της ταμειακής ρευστότητας.

·   Δείκτες που ξετυλίγουν το κουβάρι των αριθμών και Νεκρό  Σημείο Πωλήσεων, σε ανάλυση SWOT.

·   «Φωτισμός» χρηματοοικονομικής πληροφόρησης με πληροφορίες στρατηγικής – ποιοτικής ανάλυσης.

·   Η Ψηφοφορία για την επιλογή της αποδοτικής επένδυσης.

·   Η μαγεία της διαχείρισης του Κεφαλαίου Κίνησης.

·   Η στρατηγική δημιουργίας χρηματοοικονομικής νοημοσύνης και η συμβολή της στην επιχειρηματική επίδοση.

     Μεθοδολογία

    Η παρουσίαση της θεματολογίας του σεμιναρίου, συνοδεύεται με την πρακτική εφαρμογή των αναλυτικών αναφορών σε παράλληλη μελέτη περίπτωσης, με πλήρη σειρά χρηματοοικονομικών καταστάσεων επιχείρησης. Η παρουσίαση αντλεί από την προσωπική γνώση και εμπειρία του εισηγητή στην ανάλυση επιχειρήσεων, καθώς και από το βιβλίο «Χρηματοοικονομική Νοημοσύνη – τι πραγματικά φανερώνουν οι αριθμοί» των Karen Berman, Joe Knight και John Case (διεθνές best-seller των εκδόσεων Harvard Business Review Press – στην Ελλάδα εκδόσεις Κριτική).

 

 

Σε ποιους απευθύνεται

 

   Σε Οικονομικά στελέχη, λογιστές και συμβούλους επιχειρήσεων – που κατέχουν τη «γλώσσα του κόσμου των χρηματοοικονομικών», αλλά αναζητούν μεθόδους αποτελεσματικής επικοινωνίας των αναφορών τους στους λήπτες των αποφάσεων.

   Σε μη Οικονομικά στελέχη επιχειρήσεων – που θέλουν να «κατανοήσουν» τη χρηματοοικονομική πληροφορία, για να συμμετέχουν ισότιμα στη λήψη αποφάσεων και να εντάσσουν αρμονικά το χρηματοοικονομικό σχεδιασμό στις δραστηριότητες τους. 

Τιμή

Εισηγητής

195 € (-10% για έγκαιρη συμμετοχή)

Το κόστος συμμετοχής καλύπτει τα έξοδα παρακολούθησης, παροχής πρακτικού οδηγού σε μορφή βιβλίου, καφέ, χυμούς & light lunch καθώς και πιστοποιητικό παρακολούθησης.

Πληρωμή και με πιστωτική κάρτα σε 3 άτοκες δόσεις! Ειδική τιμή για πολύτεκνους, άνεργους και φοιτητές 150 ευρώ.

Θα τηρηθεί αυστηρή σειρά προτεραιότητας.

 

 ΑΙΤΗΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Πέτρος Παπαζαχαρίου

Απόφοιτος (ΕΚΠΑ), με μεταπτυ-χιακούς τίτλους ειδίκευσης στη χρηματοοικονομική διοίκηση και στη συμβουλευτική μικρομεσαίων επιχειρήσεων, εργάστηκε επί σειρά ετών σε επιτελική θέση στον τομέα της Επιχειρηματικής Πίστης στην Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος.

 

Ταυτόχρονα, ασχολείται με την εκπαίδευση-επιμόρφωση στελεχών του επιχειρηματικού τομέα σε θέματα χρηματοοικονομικής ανάλυσης και διαχείρισης.

 

Από τις εκδόσεις Κριτική κυκλοφορούν τα βιβλία του «το Επιχειρηματικό Όραμα σε Business Plan» (σύγγραμμα σε διανομή από το Υπ. Παιδείας σε ΑΕΙ και ΤΕΙ σε όλη την επικράτεια) και «Διαχειριστείτε Αποτελεσματικά τα Οικονομικά του Νοικοκυριού σας»

Χώρος Διεξαγωγής

Ημερομηνίες Διεξαγωγής

ΑΘΗΝΑ

Design Hotel Fresh -Σοφοκλέους 26, Αθηνα

 

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Office Club,

Θ. Σοφούλη  52, Θεσσαλονίκη

ΔΙΑΡΚΕΙΑ: 6 ώρες

 

ΑΘΗΝΑ

Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου

15.00-21.00

 

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Τετάρτη 2 Οκτωβρίου

15.00-21.00

   

Ενδιαφέρεστε για το

συγεκριμένο σεμινάριο;

   
 

Επικοινωνία

 

Global Greece - International Business Projects
9ο Χλμ Οδού Θεσσαλονίκης-Θέρμης, Κτίριο Thomas, Τ.Θ. 60689, 57001 Θέρμη

 


 Παρέχουμε λύσεις στους τομείς Διαμόρφωσης Εξαγωγικής Στρατηγικής, Εξαγωγικής Πληροφόρησης και Εξαγωγικής Ανάπτυξης.

Global Greece - International Business Projects
9ο Χλμ Οδού Θεσσαλονίκης-Θέρμης, Κτίριο Thomas
Τ.Θ. 60689, 57001 Θέρμη
Τηλ: +30 2310474191
Fax: +30 2310474192
Email: [email protected]

Ώρες γραφείου: Δευτ. - Παρ. 9:00 - 17:00