Η Ελληνική οικονομία απαιτεί νέες δρομολογήσεις και σημαντική τόνωση της εξωστρέφειας, της επιχειρηματικότητας και της καινοτομίας. 

Στη Global Greece υποστηρίζουμε με συστηματικό τρόπο τις εξαγωγικές δραστηριότητες της ελληνικής επιχείρησης.
Οι υπηρεσίες μας προσαρμόζονται στα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της κάθε επιχείρησης και δίνουμε λύσεις στους τομείς Διαμόρφωσης Εξαγωγικής Στρατηγικής, Εξαγωγικής Πληροφόρησης και Εξαγωγικής Ανάπτυξης

Πως θα αλλάξει η ζωή μας στα επόμενα χρόνια.


Αυτό το άρθρο αξίζει να διαβαστεί. Είναι εκπληκτικά αυτά που έρχονται και πρέπει όλοι μας να αρχίσουμε να τα σκεφτόμαστε.

Σε πρόσφατη συνέντευξη, ο Dieter Zetsche CEO της Daimler Benz δήλωσε ότι οι ανταγωνιστές της δεν είναι πλέον άλλες εταιρείες αυτοκινήτων, αλλά η Tesla (προφανώς), η Google, η Apple και η Amazon.

Το λογισμικό θα επιβληθεί στις πιο παραδοσιακές βιομηχανίες κατά τα επόμενα 5-10 χρόνια.

Το Uber είναι απλώς ένα εργαλείο λογισμικού, δεν διαθέτει αυτοκίνητα και είναι πλέον η μεγαλύτερη εταιρεία ταξί στον κόσμο

Η Airbnb είναι πλέον η μεγαλύτερη ξενοδοχειακή εταιρεία στον κόσμο, αν και δεν διαθέτει κανένα ξενοδοχείο.

Τεχνητή νοημοσύνη: Οι υπολογιστές γίνονται εκθετικά καλύτεροι στην κατανόηση του κόσμου.

Στις ΗΠΑ, οι νέοι δικηγόροι δεν έχουν ήδη θέσεις εργασίας. Από την εταιρία IBM Watson, μπορείτε να πάρετε νομικές συμβουλές μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα, με 90% ακρίβεια σε σχέση με 70% ακρίβεια όταν γίνεται από ανθρώπους.

Στο μέλλον θα υπάρχουν 90% λιγότεροι δικηγόροι, μόνο οι πολύ ειδικοί θα παραμείνουν.

Το Facebook έχει τώρα ένα λογισμικό αναγνώρισης σχεδίων που μπορεί να αναγνωρίσει πρόσωπα καλύτερα από τον άνθρωπο. Το 2030, οι υπολογιστές θα γίνουν πιο έξυπνοι από τους ανθρώπους.

Αυτοκίνητα: Το 2018 θα κυκλοφορήσουν για πρώτη φορά τα πρώτα Αυτοκίνητα χωρίς οδηγό. Περί το 2020, όλη η βιομηχανία θα αρχίσει να διαταράσσεται. Δεν θα χρειάζεται πια να έχουμε αυτοκίνητο. Θα καλούμε ένα αυτοκίνητο με το τηλέφωνό μας, θα εμφανίζεται εκεί ποτ το ζητάμε, και θα μας οδηγήσει στον προορισμό μας. Δεν θα χρειαστεί να το σταθμεύσετε, πληρώνετε μόνο για την απόσταση που οδηγείτε και μπορεί να είσαι παραγωγικός κατά την οδήγηση. Τα παιδιά μας δεν θα λάβουν ποτέ άδεια οδήγησης και δεν θα χρειαστεί να κατέχουν ποτέ αυτοκίνητο.

Θα αλλάξει τις πόλεις, διότι θα χρειαστεί 90-95% λιγότερα αυτοκίνητα γι 'αυτό. Μπορούμε να μετατρέψουμε τους προηγούμενους χώρους στάθμευσης σε πάρκα. 1,2 εκατομμύρια άνθρωποι πεθαίνουν κάθε χρόνο σε τροχαία ατυχήματα παγκοσμίως. Τώρα έχουμε ένα ατύχημα κάθε 100.000 χιλιόμετρα, με την αυτόνομη οδήγηση θα πέσει στο ένα ατύχημα σε 10 εκατομμύρια χιλιόμετρα. Αυτό θα σώσει ένα εκατομμύριο ζωές κάθε χρόνο.

Οι περισσότερες εταιρείες αυτοκινήτων πιθανώς θα πτωχεύσουν. Οι παραδοσιακές εταιρείες αυτοκινήτων δοκιμάζουν την εξελικτική προσέγγιση και απλώς κατασκευάζουν ένα καλύτερο αυτοκίνητο, ενώ οι εταιρείες τεχνολογίας (Tesla, Apple, Google) θα κάνουν την επαναστατική προσέγγιση και θα κατασκευάσουν έναν υπολογιστή σε τροχούς.

Πολλοί μηχανικοί της Volkswagen και της Audi, είναι απόλυτα τρομοκρατημένοι από το Τέσλα.

Οι ασφαλιστικές εταιρείες θα έχουν τεράστια προβλήματα επειδή χωρίς ατυχήματα, η ασφάλιση θα γίνει 100 φορές φθηνότερη. Το επιχειρηματικό τους μοντέλο ασφάλισης αυτοκινήτων θα εξαφανιστεί.

Η ακίνητη περιουσία θα αλλάξει. Αφού θα μπορείτε να εργαστείτε ενώ μετακινείστε, οι άνθρωποι θα μετακινηθούν πιο μακριά για να ζήσουν σε μια πιο όμορφη γειτονιά.

Τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα θα γίνουν συνηθισμένα για το 2020. Οι πόλεις θα είναι λιγότερο θορυβώδεις, διότι όλα τα νέα αυτοκίνητα θα λειτουργούν με ηλεκτρισμό. Η ηλεκτρική ενέργεια θα γίνει απίστευτα φθηνή και καθαρή: Η ηλιακή παραγωγή έχει βρεθεί σε μια εκθετική καμπύλη για 30 χρόνια, αλλά αρχίζει να φαίνεται η επερχόμενη αλλαγή.

Οι εταιρείες ενέργειας προσπαθούν απεγνωσμένα να περιορίσουν την πρόσβαση στο δίκτυο για να αποτρέψουν τον ανταγωνισμό από τις οικιακές ηλιακές εγκαταστάσεις, αλλά αυτό δεν μπορεί να διαρκέσει. Η τεχνολογία θα αναλάβει τη στρατηγική αυτή.

Με φθηνή ηλεκτρική ενέργεια έρχεται φθηνό και άφθονο νερό. Η αφαλάτωση του θαλασσινού νερού χρειάζεται τώρα μόνο 2kWh ανά κυβικό μέτρο (@ 0.25 σεντ). Φανταστείτε τι θα είναι εφικτό εάν κάποιος μπορεί να έχει τόσο καθαρό νερό όσο θέλει, σχεδόν χωρίς κόστος.

Υγεία: Η τιμή του Tricorder X θα ανακοινωθεί φέτος. Υπάρχουν εταιρείες που θα κατασκευάσουν μια ιατρική συσκευή (που ονομάζεται "Tricorder" από το Star Trek) που θα λειτουργεί με το τηλέφωνό σας, η οποία θα σαρώνει τον αμφιβληστροειδή, το δείγμα αίματός σας και δείγμα της αναπνοή σας.

Στη συνέχεια αναλύει 54 βιοδείκτες που θα εντοπίσουν σχεδόν οποιαδήποτε ασθένεια. Θα είναι φτηνό, οπότε σε λίγα χρόνια όλοι σε αυτόν τον πλανήτη θα έχουν πρόσβαση σε ιατρικές αναλύσεις παγκόσμιας κλάσης, σχεδόν δωρεάν. Αντίο, νοσοκομεία.

Τρισδιάστατη εκτύπωση: Η τιμή του φθηνότερου εκτυπωτή 3D μειώθηκε από $ 18.000 σε $ 400 μέσα σε 10 χρόνια. Ταυτόχρονα, έγινε 100 φορές πιο γρήγορος. Όλες οι μεγάλες εταιρείες υποδημάτων έχουν ήδη ξεκινήσει τα παπούτσια 3D εκτύπωσης.

Ορισμένα ανταλλακτικά αεροπλάνων έχουν ήδη εκτυπωθεί σε 3D σε απομακρυσμένα αεροδρόμια. Ο διαστημικός σταθμός διαθέτει τώρα έναν εκτυπωτή που εξαλείφει την ανάγκη για το μεγάλο μέρος των ανταλλακτικών που χρησιμοποιούσαν στο παρελθόν.

Στο τέλος αυτού του έτους, τα νέα έξυπνα τηλέφωνα θα έχουν δυνατότητες 3D σάρωσης. Στη συνέχεια, μπορείτε να σαρώσετε 3D τα πόδια σας και να εκτυπώσετε το τέλειο παπούτσι στο σπίτι σας. Μέχρι το 2027, το 10% των όσων παράγονται θα εκτυπωθεί σε 3D. 

Αναζήτηση στο site

Λίστα Ενημέρωσης

Αφήστε το e-mail σας και μείνετε ενήμεροι
9ο Χλμ Οδού Θεσσαλονίκης-Θέρμης, Κτίριο Thomas
Τ.Θ. 60689, 57001 Θέρμη

Τηλ: +30 2310474191
Fax: +30 2310474192
Email: info@globalgreece.gr

active³ 4.8 · IPS κατασκευή ιστοσελίδων · Όροι χρήσης