Cyber Security - Διαχείριση & Ασφάλεια πληροφοριών 


 

Cyber Security

Διαχείριση & Ασφάλεια πληροφοριών

 

 

Η ραγδαία ανάπτυξη της τεχνολογίας και συγκεκριμένα ο κλάδος της ΤΠΕ (τεχνολογία πληροφοριών και επικοινωνία ) δεν θα μπορούσε να αφήσει ανεπηρέαστες τις σύγχρονες επιχειρήσεις και τα νοικοκυριά.  Το διαδίκτυο εξαπλώνετε  ραγδαία  και πολλές νέες υπηρεσίες όπως VOIP ( τηλεφωνία μέσο διαδικτύου), e-shop, e- commerce και άλλες πολλές  κατακλίνουν της ζωή μας. Μεγάλο μέρος της ζωής μας αδιαμφησβήτητα έχουν λάβει χώρα και τα social media όπως facebook, Instagram, viber….έτσι εκτός το πλήθος των πλεονεκτημάτων υπάρχουν και διάφοροι κίνδυνοι είτε σε επαγγελματικό είτε σε προσωπικό επίπεδο όσο αναφορά όλες αυτές τις τεχνολογίες.

 

Το εξειδικευμένο αυτό σεμινάριο εστιάζει στις ιδιαιτερότητες και τα λεπτά σημεία που πρέπει να ληφθούν υπόψη για την ασφάλεια όλων αυτών. Μέσα από εμβάθυνση σε επιμέρους ενότητες όπως πρόληψη, ασφάλιση, ανάλυση  περιπτώσεων και επιλεγμένες πρακτικές εφαρμογές θα εφοδιάσει τους συμμετέχοντες με τις αναγκαίες γνώσεις και πρακτικές, βοηθώντας τους ουσιαστικά να εξοικειωθούν με τις νέες. Θα γίνει επίδειξη και ενημέρωση με πραγματικά γεγονότα από κυβερνοεπιθέσεις τόσο σε επιχειρήσεις αλλά και τόσο σε ιδιωτικά προσωπικά δεδομένα.

 

Θεματολογία

Ενότητες που θα καλυφθούν:

·      Πληροφοριακό σύστημα – Επιστήμη της πληροφορικής

·      GDPR

·      Νέες τεχνολογίες ( IoT, Drones, 5G, cloud computing, Τεχνητή νοημοσύνη )

·      Κίνδυνοι επιχειρήσεων και προσωπικών δεδομένων στο διαδίκτυο (Social Engineering, phising, malwares, cracker – hacker )

·      Κυβερνοεπιθέσεις – πραγματικά γεγονότα – Cyber Terrorism

·      Ασφάλεια πληροφοριών – Cyber Security

·      Ποια είναι τα μέσα – τεχνικές για την επίτευξη στης ασφάλειας ( security plan, data security – detection - destruction, back up plan )

·      Παραδείγματα – ασκήσεις

·      Συζήτηση – διαφύλαξη των πόρων και  προστασία των δεδομένων σε συγκεκριμένες περιπτώσεις

 

Σε ποιους απευθύνεται

Η ασφάλεια του χρήστη σε ιδιωτικές πληροφορίες και περιουσίες σχετίζονται με τη χρήση διαδικτύου. Όλες αυτές οι ευαίσθητες πληροφορίες παρουσιάζουν ιδιαίτερη ανησυχία. Έτσι  όλοι οι εργαζόμενοι όλων των βαθμίδων και χρήστες πληροφοριακών συστημάτων, γονείς, καθηγητές, φοιτητές, στελέχη επιχειρήσεων, επιχειρηματίες  που θέλουν να μάθουν – ενημερωθούν - ενισχύσουν τις γνώσεις τους και να βελτιώσουν την αποτελεσματικότητά τους και προπάντων να προστατέψουν την επιχείρησή τους το παρόν εξειδικευμένο σεμινάριο είναι το κλειδί για την επίτευξή αυτού.

 

Τιμή

Εισηγητής

175 € (-10% για έγκαιρη συμμετοχή)

Το κόστος συμμετοχής καλύπτει τα έξοδα παρακολούθησης, παροχής πρακτικού οδηγού σε μορφή βιβλίου, καφέ, χυμούς & light lunch καθώς και πιστοποιητικό παρακολούθησης.

Πληρωμή και με πιστωτική κάρτα σε 3 άτοκες δόσεις!
Ειδική τιμή για πολύτεκνους, άνεργους και φοιτητές 140 ευρώ.

Θα τηρηθεί αυστηρή σειρά προτεραιότητας.


ΑΙΤΗΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

ΚΟΝΤΗΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ MSc

Cyber security specialist 

 

Σπούδασε στη Κρήτη ως ηλεκτρονικός μηχανικός – τηλεπικοινωνιών. Έκανε έρευνα στο D.I.T ( Dublin Institute of Technology ) στο Δουβλίνο πάνω στα ασύρματα δίκτυα και την ασφάλεια  με πλήρη υποτροφία.

Aποφοίτησε με απόκτηση Dean List award ( διάκριση που χρησιμοποιείται για να αναγνωρίσει το επίπεδο της υψηλότερης υποτροφίας ενός πανεπιστημίου) από το City University of Seattle στην Αμερική με μεταπτυχιακή διατριβή πάνω στην ασφάλεια πληροφοριών και στην ηλεκτρονική τρομοκρατία.

Έχει συνεργαστεί με πάρα πολλούς φορείς και οργανισμούς ως IT security Manager – σύμβουλος και ως ερευνητής στη δίωξη ηλεκτρονικού εγκλήματος.

Χώρος Διεξαγωγής

Ημερομηνίες Διεξαγωγής

ΑΘΗΝΑ
Ξενοδοχείο Design Hotel FRESH, Σοφοκλέους 26, 10552 Αθήνα

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Office Club Θ.Σοφούλη 52, Θεσσαλονίκη

ΔΙΑΡΚΕΙΑ: 6 ώρες

 

ΑΘΗΝΑ

Τετάρτη 9 Οκτωβρίου

15.00-20.30

 

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Πέμπτη 10 Οκτωβρίου

15.00-20.30

   

Ενδιαφέρεστε για το

συγεκριμένο σεμινάριο;

   
 
 Παρέχουμε λύσεις στους τομείς Διαμόρφωσης Εξαγωγικής Στρατηγικής, Εξαγωγικής Πληροφόρησης και Εξαγωγικής Ανάπτυξης.

Global Greece - International Business Projects
9ο Χλμ Οδού Θεσσαλονίκης-Θέρμης, Κτίριο Thomas
Τ.Θ. 60689, 57001 Θέρμη
Τηλ: +30 2310474191
Fax: +30 2310474192
Email: [email protected]

Ώρες γραφείου: Δευτ. - Παρ. 9:00 - 17:00