Πάμε Λευκορωσία! Εμπορική Αποστολή στο Minsk της ΛευκορωσίαςΠλεονεκτήματα της χώρας είναι τα πλούσια αποθέματα σε πρώτες ύλες (πχ 17% του άλατος και 31% του πόσιμου νερού των πρώην χωρών της ΕΣΣΔ, ενώ διαθέτει και πλούσια ξυλεία). Η χώρα διαθέτει ισχυρή βιομηχανία παραγωγής γεωργικών μηχανημάτων, βαρέως τύπου φορτηγών οχημάτων (30% της παγκόσμιας παραγωγής), ανόργανων λιπασμάτων (15% της παγκόσμιας παραγωγής) και, ειδικότερα, καλιούχων λιπασμάτων.

Έχει ήδη υπογραφεί συμφωνία οικονομικής, τεχνολογικής και επιστημονικής συνεργασίας. καθώς και συμφωνία τουριστικής συνεργασίας μεταξύ Ελλάδος και Λευκορωσίας

Η Ελλάδα εισάγει από την Λευκορωσία, κατά κύριο λόγο, σίδηρο και λιπαντικά λάδια, ενώ εξάγει, κυρίως, προϊόντα ομορφιάς, φρούτα, προ¨όντα αλουμινίου, μέρη μηχανών διαλογής ορυκτών υλικών, καπνά, ενώ υπάρχουν μεγάλες προοπτικές στα φρούτα και λαχανικά, στο ελαιόλαδο, τα κρασιά/ποτά, τις ελιές, τα γαλακτοκομικά κ.λ.π..

Θα μπορούσαν να ενισχυθούν οι εξαγωγές οικοδομικών υλικών (μαρμάρων, προϊόντων αλουμινίου), υποδημάτων και καλλυντικών και να ενισχυθεί το τουριστικό ρεύμα προς Ελλάδα, λόγω ευνοϊκού κλίματος, και ενίσχυση των πτήσεων ‘charter’ κατά την καλοκαιρινή περίοδο προς Ελλάδα.

 

Εάν σας ενδιαφέρει η αποστολή αυτή παρακαλούμε συμπληρώστε και στείλτε μας την συνημμένη φόρμα ενδιαφέροντος (click).

 

Θα σας κρατάμε ενήμερους για τις λεπτομέρειες του προγράμματος, το σχετικό κόστος και την ανταπόκριση των τοπικών επιχειρήσεων.
Παρέχουμε λύσεις στους τομείς Διαμόρφωσης Εξαγωγικής Στρατηγικής, Εξαγωγικής Πληροφόρησης και Εξαγωγικής Ανάπτυξης.

Global Greece ΕΠΕ
Υπηρεσίες Διεξαγωγής Σεμιναρίων
Σύμβουλοι Επιχειρήσεων
Βασ. Κωνσταντίνου 35
57500 Επανομή
Θεσσαλονίκη
Τηλ: +30 2310436625
Email: [email protected]

Ώρες γραφείου: Δευτ. - Παρ. 9:00 - 17:00