ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ on line
|
Κουλτούρα Ασφάλειας Τροφίμων
σημείο τομής της επιστήμης τροφίμων, της κουλτούρας του οργανισμού & της κοινωνικής ευθύνης.
|
|
|
|
17/03/2021 15.00-21.00
|
Η παραγωγή, διακίνηση, εμπορία και διάθεση τροφίμων παραμένει μια δραστηριότητα έκθετη σε δυναμικές αλλαγές του περιβάλλοντος και των τρόπων παραγωγής. Νέοι κίνδυνοι εισέρχονται είτε λόγω επιστημονικών ανακαλύψεων είτε λόγω τρόπων παραγωγής και συνδέσεων με το παγκόσμιο εμπόριο.
Ακόμα και μετά την υιοθέτηση του FSMA, τα κρούσματα ασφάλειας τροφίμων με βάση το WHO, αγγίζουν τους 420.000 θανάτους ετησίως που οφείλονται σε τροφιμογενείς ασθένειες με το ¼ αυτών να αφορούν παιδιά κάτω των 5 ετών. Υπολογίζεται πως το 50% των συμβάντων αυτών έγκειται σε έλλειψη Κουλτούρας Ασφάλειας Τροφίμων.
Σκοπός του σεμιναρίου είναι να οδηγηθούν οι εμπλεκόμενοι με τα τρόφιμα επιχειρήσεις σε αποτελεσματικότερη διαχείριση της ασφάλειας των τροφίμων τόσο για την προστασία του καταναλωτή όσο και της εταιρικής τους φήμης.
Στόχος είναι η αλλαγή στην κουλτούρα ασφάλειας τροφίμων προς το επίπεδο της διείσδυσης των αρχών της επιχείρησης στη συνείδηση του κάθε εργαζόμενου εντός του συνόλου στην οποία ανήκει και τον τρόπο σκέψης και τη συμπεριφορά του, σε σχέση με την Ασφάλεια Τροφίμων εντός και στην πλήρη διάχυση της επιχείρησης.
|
Θεματολογία | Σε Ποιους Απευθύνεται | Εισηγητής | Τοποθεσία | Ημ. Διεξαγωγής | Τιμή
|
1. Η κατάσταση σήμερα a. Η διαδρομή προς την Κουλτούρα Ασφάλειας
Τροφίμων b. Συμπτώματα Κουλτούρας Ασφάλειας
Τροφίμων σε σύγχυση 2. Κάνοντας Βελτιώσεις βασισμένες στην Επιστήμη 3. Φιλοσοφία Βελτίωσης στην Κουλτούρα Ασφάλειας Τροφίμων 4. Βασικοί Δεκάλογοι Ασφάλειας Τροφίμων και Εξοπλισμού 5. Κουλτούρα Ασφάλειας Τροφίμων: Μέσα και προϋποθέσεις
Στα πλαίσια του σεμιναρίου, μεταξύ άλλων: - παρατίθενται μια σειρά θεμάτων και περιπτώσεων συμπτωμάτων μιας κουλτούρας τροφίμων σε σύγχυση. - Αναγνωρίζονται τα σημεία κενών, ασυνέχειας και προτεινόμενων αλλαγών. - Συζητούνται η επάρκεια και πληρότητά των συστημάτων HACCP. - Το μοντέλο του οργανισμού Global Food Safety Initiative (GFSI) - Συζητούνται οι ρόλοι της Διοίκησης, της Διεύθυνσης Διασφάλισης Ποιότητας, των εμπλεκόμενων εργαζόμενων. - Προτείνονται τεκμηριωμένες βελτιώσεις. - Συζητούνται οι βάσεις, οι προϋποθέσεις και οι πρακτικές βελτίωσης (όραμα και αποστολή, άνθρωποι, συνοχή, κ.α.).
|
Σε όλες τις επιχειρήσεις τροφίμων, σε επιχειρηματίες και Διευθυντές, σε υπεύθυνους παραγωγής και τμημάτων διασφάλισης ποιότητας, καθώς και σε στελέχη & συμβούλους επιχειρήσεων που ασχολούνται με θέματα ασφάλειας τροφίμων, επιχειρηματικής κουλτούρας και επιχειρηματικής κοινωνικής ευθύνης.
|
195€ (-10% για έγκαιρη συμμετοχή)
Το κόστος συμμετοχής καλύπτει τα έξοδα παρακολούθησης, παροχής πρακτικού οδηγού σε μορφή ηλεκτρονικού βιβλίου, καθώς και πιστοποιητικό παρακολούθησης.
Πληρωμή και με πιστωτική κάρτα. Ειδική τιμή για πολύτεκνους, άνεργους και φοιτητές 150 ευρώ.
Θα τηρηθεί αυστηρή σειρά προτεραιότητας.
|
|
|
Του σεμιναρίου είναι δυο εξαιρετικοί ομιλητές. Εξειδικευμένοι επιστήμονες με πολύχρονη εμπειρία σε μεγάλες ελληνικές και διεθνείς επιχειρήσεις πάνω σε θέματα ελέγχου και βελτίωσης ποιότητας, ανάπτυξης νέων προϊόντων, συσκευασίας και καινοτομίας στην βιομηχανία τροφίμων.
Αντώνης Καναβούρας PhD.
Σύμβουλος παραγωγής και συσκευασίας. Διδακτορικό δίπλωμα στη Μηχανική Συσκευασίας (Packaging Engineering). Έμπειρος επαγγελματίας με πάνω από 16 χρόνια παρουσία στον τομέα της επεξεργασίας, συντήρησης και συσκευασίας τροφίμων. Μέλος ΔΕΠ, Γεωπονικό Πανεπιστήμιο της Αθήνας. Υποστήριξη έργων και συμβουλευτικές υπηρεσίες προς τη βιομηχανία για την επίλυση προβλημάτων παραγωγής, επεξεργασίας, συσκευασίας και εφοδιαστικής αλυσίδας.
Αθανάσιος Σταθόπουλος MSc
Επαγγελματίας διασφάλισης ποιότητας που επικεντρώνεται στη Διασφάλιση Ποιότητας - Τεχνολογία Τροφίμων από το Πανεπιστήμιο του Reading. Έμπειρος Περιφερειακός Διευθυντής Διασφάλισης Ποιότητας με μεγάλη εμπειρία στη βιομηχανία. Ειδικευμένος στην Επιστήμη τροφίμων, την Τεχνολογία τροφίμων και τα Συστήματα Διαχείρισης Ασφάλειας Τροφίμων καθώς και στον σχεδιασμό & εγκατάσταση συστημάτων υγιεινής σε χώρους παραγωγής,.
|
Λόγω υγειονομικών περιορισμών, το σεμινάριο θα διεξαχθεί διαδικτυακά μέσω της πλατφόρμας Zoom, που έχει την δυνατότητα πλήρους διαδραστικότητας, πρόσωπο προς πρόσωπο επικοινωνίας,
αμφίδρομης υποβολής ερωτήσεων & αλληλεπίδρασης
μεταξύ των συμμετεχόντων, σαν να βρίσκονται
σε εκπαιδευτική αίθουσα.
|
17 Μαρτίου
15.00-21.00
Διάρκεια: 6 ώρες
|
Το σεμινάριο θα διαρκέσει 6 ώρες, κατανεμημένες σε 3 δίωρα με δύο διαλλείματα των 10’
|
|